Quick-Lock steunen

Quick-lock, geen gaten meer in uw caravan

Quick-Lock steunen zijn kunststof blokjes om tenten aan een caravan te kunnen monteren zonder dat er op de caravan geschroefd hoeft te worden. Veel tent kampeerders noemen de power-grip klemmen die aan boogstokken zitten ook wel Quick-Lock maar dit is dus niet het geval. Om de verwaring voor u als tent kampeerder uit de lucht te halen, volgt hier onder een beschrijving over de verschillen van een Quick-Lock steun en een Powergrip klem.

Quick-Lock, het ontstaan

De Quick-lock steun is de uitvinding van de negentiger jaren om te voorkomen dat er zoals voor die tijd noodzakelijk was niet meer geboord en geschroefd hoeft te worden in de beplating van een caravan met als gevolg vaak lekkage problemen en na van loop van tijd rottende zijpanelen van een caravan. Doordat er niet meer geschroefd hoeft te worden er dus geen gat in de beplating van de caravan ontstaat is het aantal lekkages bij caravans sterk gedaald. Bij u reist nu mogelijk de vraag hoe gaan we dan een voortent of luifel fixeren aan de caravan. Aan de tent of luifel is een tweede pees gestikt waaraan u de Quick-lock steun kunt fixeren. Deze steun heeft een rubber polsterring aan de achterzijde zitten. Deze wordt tegen de caravan gedrukt en voorkomt beschadigingen op de caravan. Vervolgens haak je de dakliggers in de Quick-lock steunen en spant de dakliggers op. Het is eventueel ook mogelijk om bij een oudere tent of luifel een tweede pees te laten zetten, zodat u ook gebruik zou kunnen maken van het nieuwe Quick-lock systeem. Let wel op of bij de aankoop van een tent er standaard Quick-lock steunen bij zitten dit is namelijk bij de meeste tent leveranciers een optie en zit dan niet standaard bij de tent. Bij het merk UNICO worden deze steunen standaard bijgeleverd.

Quick-Lock steunen

Powergrip klemmen zijn de opvolgers van de vleugelmoeren in tunnelenten of luifels. Was het voorheen zo dat wanneer je een stok op wilde spannen of in de hoogte wilde fixeren, er een vleugelmoer voor zorgde dat deze gefixeerd werd, met als gevolg van dien dat er een putje in de tentstok gedraaid werd. En deze stokken na van loop van tijd moeilijk in en uit elkaar gaan. De laatste ontwikkelingen om tentstokken op en uit te spannen zijn powergrip klemmen. Deze kunststof klemmen hebben als groot voordeel dat u ze makkelijk op kan spannen, en de tentstokken niet meer beschadigen er ontstaan dus geen putjes meer in de tentstokken.

Bij de meeste merken zijn power-grip klemmen een optie bij UNICO voortenten en luifels zijn powergrip klemmen standaard.