Kampeertent

De kampeertent bestaat uit een frame en een doek met daarbij heel veel verbindingen om de tent stevig en compleet te maken. Een kampeertent gebruik je zoals de naam het al aangeeft voor het kamperen. De Nederlanders houden nog steeds enorm van kamperen en dat blijkt wel uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Namelijk bijna 2 miljoen Nederlandse trekken er ieder jaar op uit om te gaan kamperen met een kampeertent. Daarbij zie je de trend dat het vaak kampeerders zijn in simpele tentjes of in grote luxe kampeertenten.

Soorten kampeertent

Er zijn een aantal verschillende kampeertenten die men kan kopen. Om de juiste kampeertent te kiezen moet u goed nadenken over de gebruiksfrequentie de tent, het aantal personen dat meegaat en het budget dat u wilt spenderen.

Een kampeertent valt te onderscheiden in drie soorten:

  • Familietent
  • Lichtgewicht tent
  • Pop-up tent

Een familietent wordt vaak gebruikt voor verre vakanties met een groot aantal personen. De tunneltent is een voorbeeld van hoe deze familietent eruit zou kunnen zien. Naast de familietent is er ook nog de lichtgewicht kampeertent. Deze is ideaal voor het gebruik op bijvoorbeeld overnachtingen bij festivals. De pop-up tent is ook een geliefde kampeertent voor de festivalbezoeker. Deze kampeertent hoeft u slechts uit te rollen voor een simpele overnachting.

Kampeertent reinigen

Om lang genoeg van uw kampeertent te kunnen genieten, dient deze gereinigd te worden na gebruik. Dit hoeft slechts een keer per jaar, waardoor u een schone en frisse kampeertent houdt. Kijk voor de onderhoudsinstructies op Falcotenten.nl.

Probeer het schoonmaken slechts te beperken tot lauw water. Wanneer de storende vlekken zo hardnekkig zijn dat ze niet met water weggaan, dan kunt u proberen het met een speciaal reinigingsmiddel voor tentdoeken te verwijderen. Houdt alleen in het achterhoofd, dat u daarna een impregneermiddel zal moeten aanschaffen om uw tent weer compleet waterdicht te maken. De reinigingsmiddel kan namelijk de waterdichtheid van uw tent beïnvloeden. Ga in ieder geval niet met andere schoonmaak of reinigingsmiddelen te werk dan de speciale tentdoek reinigingsmiddel.

Kampeertent online bestellen bij Falcotenten.nl

Een kampeertent koopt u heel eenvoudig online bij Falcotenten.nl. Bij Falcotenten heeft u alle informatie in huis om de perfecte kampeertent te kiezen voor uw kampeeravontuur. Falco helpt u graag met een tent kopen. Koop vandaag nog uw tunneltent of bijzettent van Falco.