Slikranden in de tent

Slikranden bij de tenten van Falco

Waarom zitten er aan een tent slikranden? Dit is een veel gestelde vraag van de tent kampeerders. De één ziet het als een voordeel de ander ziet slikranden als een nadeel. Voor beiden valt iets te zeggen. De reden dat wij onder de luifel van de Falco tenten slikranden plaatsen is de volgende. Door de afneembare slikranden aan de onderzijde van de luifel vast te maken, voorkomt men dat het onder de luifel doortocht. Als men bij de Falco tunneltenten een aanritsbaar voorscherm koopt neemt men dit product met als doel de leefruimte te kunnen vergroten en inregenen onder de luifel te voorkomen. Het is dan uiteraard wel prettig dat het niet rondom tocht onder de luifel.

Wanneer het warm is hebben mensen vaak geen behoefte aan slikranden. Doordat deze afneembaar zijn heeft de klant de keuze om extra ventilatie te creëren. De belangrijkste reden waarom de Falco tunneltent uitgevoerd is met afneembare slikranden, is dat het makkelijker is bij afbreken. Men hoeft geen zijwanden meer op tafels te plaatsen om de onderzijde zuiver te maken en vervolgens te laten drogen. Het is nu mogelijk om ze vooraf van de tunneltenten af te halen. Voor meer tips over het onderhouden en schoonmaken van uw tent of tunneltent, kunt u hier lezen wat u wel en vooral niet moet doen voor het behoud van uw tent.

Afneembare slikranden, een idee van Falco tenten

Begonnen bij het assortiment van Unico tenten, wat tevens geproduceerd wordt door Bax Totaalrecreatie, zijn de slikranden nu ook te vinden bij de tenten van Falco. Dat deze tenten telkens blijven verbazen is wel te zien aan de reactie op deze vinding. Klanten reageren zeer positief wanneer ze zien dat de slikranden bij de tent door middel van klittenband vast zitten. Wanneer ze horen waarom dit is gedaan, is telkens de vraag; “Waarom hebben andere tenten dit niet dan?”