Eenvoudig opzetbaar

Falco tenten zijn eenvoudig opzetbaar door de boogstokken

Eenvoudig opzetbaar, dat is een belangrijk speerpunt bij de aankoop van een tent. Falco tenten blinken uit als het gaat om opzetgemak of het nu gaat om een Steenarend, Zeearend, Buizerd of Havik tent, eenvoudig opzetbaar staat synoniem aan Falco tunneltenten.

Hoe zet je een Falco tent op?

Om te beginnen zet men het kuipgrondzeil vast, u haalt de grijze rubberring door het aangelaste oog en spant deze af met een haring. De rubberring voorkomt dat er een overmatige spanning ontstaat op de lasdop.

Vervolgens gaat u de voorgebogen boogstokken monteren, in deze boogstok zit een elastiekkoord het is dus geen puzzel om een boogstok te monteren. Aan de onderpoten van de boogstok plaatst u een spanband zodat de boogstok op de juiste afstand blijft staan. Men plaatst nu de boogstokken in opgezette toestand op het grondzeil. Plaatst de buitentent over de boogstokken en ritst deze aan het kuipgrondzeil vast. Bij het verdere opzetten begint u met de voorste boog die in de tent ligt, u tilt deze omhoog en trekt hem naar voren, er ontstaat nu ruimte in de tent kruipt onder het doek door drukt vervolgens de boogstokken in de hoeken en sluit de tunnelritsen zodat de boogstok niet meer weg kan. Nadat de eerste boog geplaatst is gaat u verder met de overige boogstokken. Als de boogstokken alle in tunnelritsen geritst zijn gaat u de boogstokken van de tunneltent in hoogte uitspannen. Indien u gebruik wilt maken van de luifel ritst u vervolgens de luifel aan en spant luifel en tent in zijn geheel af aan de onderzijde door middel van sjorbanden. Wat nu rest bij het opzetten van een Falco tent is de binnentent ook deze is eenvoudig opzetbaar. Strik de binnententen aan de onderzijde vast, zet vervolgens de witte binnentent elastieken aan de tent en haak deze door middel van de metalen S-haken aan de buitentent. Nadat de tent in zijn geheel is opgezet mogen de spanbanden in de tent die tussen de boogstokken zitten verwijderd worden. De spanband die onder de luifel geplaatst is mag enkel verwijderd worden nadat u de boogstok gefixeerd hebt.

Nog vragen over het opzetten van Falco tenten?

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande tekst betreft opzetten van Falco tunneltenten, twijfels zijn of een Falco tent eenvoudig opzetbaar is. Adviseren wij u contact op te nemen of de instructie film te bekijken op de Falco site. Hier staat een instructiefilm bij zowel de Falco tunneltent Buizerd als de tent Steenarend.