Genua voortent

Genua, voortenten van Unico

De Genua is geen Falco tent maar een voortent uit het UNICO programma, het merk UNICO komt net zoals Falco tunnelenten van Bax Totaalrecreatie uit Bergeijk. De Genua is echter een caravan voortent met voorgebogen boogstokken, deze zelfde constructie wordt gebruikt in de Falco tenten. Bij de klant wordt vaak gedacht dat de Genua een Falco tunneltent is maar dit is dus niet het geval. Bax Totaalrecreatie brengt onder de naam UNICO caravan voortenten, luifels en deeltenten de Genua is de meest luxe caravan voortent uit het assortiment. Bij UNICO zijn de namen van de voortenten en luifels gebaseerd op Italiaanse steden. Onder de merknaam Falco vallen de gezinstunneltenten deze naam kan men herleiden doordat dit alle roofvogel namen zijn zo hebben we de Steenarend, Havik, Zeearend en Buizerd serie. De Dwergarend en Sperwer serie zijn inmiddels uit het Falco assortiment.

Genua voortenten, specifieke eigenschappen

De vormgeving is afwijkend doordat er niet gekozen is voor een los tentframe met veel stokdelen. De Genua bouw je op met een tweetal voorgebogen boogstokken en later plaats je de dakliggers in het dak en vervolgens de dakliggers in de petluifel. Wat buiten de vormgeving opvalt aan de Genua is dat er geen gordijnen in deze tent zitten, maar blinderingskleppen die vanaf de binnenzijde te sluiten zijn door middel van een ritssluiting hierdoor valt deze blindering strak tegen het raam, dit in tegenstelling tot een gordijn dat vaak halverwege in uw tent hangt. Afneembare slikranden heeft de Genua standaard dit in tegenstelling tot collega merken waar deze vieze rand vast aan de tent zit, doordat deze bij de Genua van de tent gehaald kan worden is dit een stuk eenvoudiger en praktischer dan dat deze vast aan de tent blijven zitten met als gevolg eerst onderzijde afwassen, wanden in de zon op tafels en stoelen laten drogen en vervolgens inpakken.

Ook de ventilatie wijkt sterk af ten opzichte van de standaard tenten, bij een normale tent zit vaak de ventilatie in de zijwanden, met als gevolg dat deze niet gebruikt kan worden wanneer het regent. Bij de UNICO Genua is de ventilatie van de zijwand verplaatst naar de voorwand, doordat de Genua een petluifel heeft van ca. een meter voorkomt men inregenen en behoort ventileren tijdens regen ook tot de mogelijkheden. De Genua is optioneel uit te breiden met een aanritsbare dakluifel zonder zijwanden mocht u hier aan twijfelen kan dit ook op een later tijdstip doordat de tent standaard voorzien is van een luifelrits.

Bij eventuele vragen neem contact op met UNICO voortenten.

 

Unico Genua tent