Falco tenten zijn bijzonder stormvast

Stormvast is het woord dat direct geassocieerd wordt met FALCO tenten, er zijn namelijk maar weinig merken op de markt als het gaat om gezins tunneltenten die zo stormvast zijn als een FALCO tent. Veel mensen vragen zich af waarom een FALCO tent zo stormvast staat in vergelijking met andere merken tenten. Dit heeft meerdere oorzaken en het is ook vaak een combinatie van eigenschappen hieronder volgt een uitzetting van de eigenschappen die een FALCO tent stormvast maken.

Waarom is een Falco tunneltent zo stormvast?

Door een tent uit te voeren met een aanritsbaar kuipgrondzeil wordt de stormvastheid van een tent vergroot er kan namelijk geen wind in de tent die een tent op zou kunnen liften. De basis tent is namelijk rondom afgesloten. FALCO tenten worden niet afgespannen met een scheerlijntje of rubberring maar met kleine sjorbanden, deze zijn makkelijk na te spannen hierdoor kan je deze tenten net wat strakker aan de grond zetten ten opzichte van andere merken en staat de FALCO stabiel en stormvast.
Het tentdoek waar FALCO tenten van gemaakt zijn is Ten Cate Touring doek deze lichtere variant van All Season doek heeft de eigenschap dat het materiaal nauwelijks vervormt door temperatuur of weersinvloeden. Dit in tegenstelling tot polyester of katoenen tenten. Als een materiaal nauwelijks vervormt krimpt of rekt geeft dit een positieve eigenschap die de tent stormvast maakt.

De belangrijkste bijdrage wordt echter geleverd door de constructie van de tent de voorgebogen boogstokken van dikwandig aluminium zijn tevens in hoogte verstelbaar.
Doordat de boogstokken voorgebogen zijn en hierdoor star zijn zit er weinig zijwaartse beweging in een FALCO tent. Doordat deze boogstokken ook nog eens dikwandig zijn draagt dit extra bij aan de stormvastheid. Omdat de boogstokken ook nog in hoogte verstelbaar zijn kan men de boogstokken op spannen en ontstaat er geen ruimte tussen tent en boogstokken ook dit aspect draagt bij aan een tent die stormvast moet zijn.

Het verdere voordeel is dat scheerlijnen bij een FALCO niet nodig zijn om een tent stormvast op een campingplaats neer te zetten. Dit bespaart u eveneens veel ruimte hier kan nu mogelijk een bijzettent of auto staan.