Tenten schoonmaken

Schoonmaken en onderhouden van uw tent of tunneltent

Schoonmaken: door een tent schoon te maken verlengt u over het algemeen de levensduur van tenten. Dus uw tent schoonmaken loont zeker de moeite. Waar moet opletten bij het schoonmaken en opvouwen van een tent?

Als uw tunneltent vies of niet helemaal zuiver is gebruik dan nooit een zeepmateriaal. Omdat een tentdoek geïmpregneerd is met een materiaal om het tentdoek water afstotend te maken mag er geen zeep of wasmiddel gebruikt worden. Zeep en wasmiddel hebben de eigenschappen dat deze het impregneer materiaal oplossen. U zou dan denken als u de tunneltent zuiver gemaakt hebt dat het oké is, echter de rekening krijgt u op een later tijdstip gepresenteerd, bij de eerst volgende keer dat u gaat kamperen zal uw tent lekken omdat het impregneer materiaal opgelost is.
Om een tent zuiver te maken adviseren wij uitsluitend water te gebruiken en absoluut geen hoge druk spuit te gebruiken.

Als u uw tent af gaat breken neem dan bij het schoonmaken en opbergen van uw tent de volgende punten in acht:

Als uw tent niet zuiver is gebruik geen zeepmiddelen of afwasmiddelen maar uitsluitend zuiver water, nadat uw tunneltent droog is borstel deze af met een zachte handveger, ga hiermee niet over de ramen de handveger kan namelijk de ramen beschadigen.

Tenten en tunneltenten schoonmaken

Als er in uw tent blinderingskleppen aan de binnen of buitenzijde van uw tent zitten sluit deze dan alvorens u de tent op gaat vouwen. Bij het opvouwen van tunneltenten adviseren wij u vooraf de tentzak te pakken zodat u weet op welke breedte u uw tunneltent op kan vouwen.

Nadat het schoonmaken van uw tent gebeurd is gaan we de tent opvouwen, probeer scherpe vouwlijnen te voorkomen op ramen het duurt namelijk vrij lang voordat deze vouwlijnen weer uit tenten getrokken zijn. Pak uw tent aan de voor en achterzijde in het midden vast sla deze een paar keer op en neer zodat er een vouwnaad ontstaat in het midden van het dak. Bij het opvouwen dient u nu rekening te houden dat u de driehoekige panelen naar binnen toe slaat zodat er een rechthoek ontstaat. Vouw vervolgens de tent op de breedte van de tentzak op en rol de tent vervolgens in elkaar zodat deze makkelijk in de tentzak past. Bij het oprollen van tenten er op letten dat u altijd naar de openzijde van de tent rolt zodat de lucht uit de tent gerold wordt zodat er een compact pakket over blijft.

Doe dit niet bij het schoonmaken van tenten

  • gebruik geen reinigingsmiddelen bij het schoonmaken van tenten
  • gebruik geen zeep wanneer u uw tent reinigt
  • ga zorgvuldig om met drijfgas uit spuitbussen
  • haarlak, deodorant, insekticide, etc. kan de impregnering aantasten, pas hier mee op
  • ga zorgvuldig om met insekticide, spuit dit niet op tentopeningen, dit kan het tentdoek aantasten

Bij eventuele vragen betreft schoonmaken of opvouwen van tenten adviseren wij contact op te nemen met Falco tenten.