Boogstokken

Boogstokken in tunneltenten en tenten

De boogstokken, dat is waar een Falco tent in uitblinkt ten opzichte van de overige tent leveranciers. De boogstokken zijn namelijk voorgebogen gemaakt van dikwandig 30 x 1.4 mm. aluminium en zijn traploos in hoogte verstelbaar door middel van de power-grip klem die op deze tentstok geplaatst is. Het voordeel van de voorgebogen boogstokken is dat scheerlijnen aan de zijkanten van de tent overbodig zijn om tent op de camping stabiel neer te zetten.

Soorten boogstokken in tenten

Wat bieden de overige merken aan als constructie voor tenten, dat zouden de volgende boogstokken kunnen zijn:

Glasfiber wordt gebruikt bij de goedkopere tenten. Het nadeel van dit soort boogstokken is dat ze kunnen splijten, scheerlijnen aan de zijkanten zijn noodzakelijk om de tent stabiel neer te zetten.

Aluminium boogstokken zijn duurzamer dan glasfiber, lichter in gewicht en sterker. Bij niet voorgebogen boogstokken zijn ook hier scheerlijnen noodzakelijk. In de meeste gevallen zijn deze niet in hoogte verstelbaar.

Voorgebogen aluminium boogstokken, zijn sterk en duurzaam, scheerlijnen aan zijkanten zijn overbodig. In de meeste gevallen zijn deze niet in hoogte verstelbaar, bij Falco tunneltenten zijn deze wel in hoogte verstelbaar zodat u de tunneltent op een ongelijk terrein strak neer kan zetten.

Bij eventuele vragen omtrent boogstokken adviseren wij u contact op te nemen met Falco tenten.