Unico tenten

Unico tenten; fabrikant van voortenten en luifels

De voortenten en luifels van het merk Unico zijn een echt Nederlands product. De voortenten en luifels van Unico worden geprodcueerd door Bax Totaalrecreatie, in het Brabantse Bergeijk. Dit echte familiebedrijf werd in 1969 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bedrijf met ca. 45 werknemers.
Bax Totaalrecreatie is producent van de merken Falco, Baco en Unico. De Baco en Falco tunneltenten zijn herkenbaar door hun ronde vormen en noviteiten zoals uitritsbare kuipgrondzeilen en afneembare slikranden. Ze waren de opstap naar de Unico lijn, vanuit deze ronde tenten werden de eerste boogstok voortenten ontwikkeld van het merk Unico.

Unico tenten homepage

Unico, direct herkenbare tenten

Na begonnen te zijn met voortenten, is het assortiment van Unico inmiddels uitgebreid met luifels, deeltenten en speciale modellen voor speciale type caravans. De voortenten en luifels van Unico zijn altijd direct herkenbaar door de ronde vorm die ontstaat door het gebruik van de boogstokken. Ook de afwerking en innovaties laten direct zien of je met een Unico product te maken hebt.

Unico tenten aan de test onderworpen

De ANWB volgt de ontwikkelingen van Unico al jarenlang op de voet. De eerste vergelijkingstest stamt uit 2007. Hier werden vier merken luifels aan een test onderworpen. De Verona luifel van Unico kwam als winnaar naar voren. Het was de enige luifel met een boogstok. Ook in 2010 scoorde de Verona luifel van Unico als hoogst bij de luifeltest van de ANWB.

De ANWB concludeerde als volgt:

De Verona is niet de goedkoopste luifel op de markt, maar je krijgt wel waar voor je geld. Het gebruik van duurzame materialen en een degelijk boogstokframe, dat zware stormen kan doorstaan. Bovendien is de Verona van Unico innoverend als je kijkt naar het gebruik van afneembare slikranden, panelen op de hoeken die meer comfort generegen.

Unico tenten Verona luifel

Unico Genua voortent

Ook de Genua voortent van Unico werd door de ANWB uitvoering getest:

De Genua is door zijn constructie en het gebruik van uitstekende materialen van Ten Cate één van de meest stormvaste voortenten op de markt. Wat meteen in het oog springt is de standaard petluifel van 100 cm waar de voorwand schoon blijft. De ventilatie panelen in de hoeken van de voortent, welke ook tijdens regen gebruikt kunnen worden en de afwerking van de voortent.

Unico Genua tent