Power-Grip in de tenten

Power-grip; traploos in hoogte verstellen bij de Falco tunneltent

Power-grip een nieuwe naam in de tenten branche. Wat is een powergrip en welk voordeel geeft een powergrip aan uw tent? Om een stok te kunnen stellen zijn er een drietal mogelijkheden met de volgende eigenschappen.

  • Een tentstok kan verstelbaar zijn door middel van een metalen borgpennetje dat in het gat van de tent stok moet vallen en hierdoor gefixeerd wordt. Met dit systeem is een tentstok niet traploos te stellen.
  • Het kan zijn dat een tentstok traploos in hoogte verstelbaar is door middel van een vleugelmoer, het nadeel hiervan is dat de stokken beschadigen en dat stokken na van loop van tijd niet meer makkelijk schuiven.
  • De laatste ontwikkeling om een tent stokken in te kunnen stellen is een power-grip klem, deze kunststof klem heeft als voordeel dat hij traploos te gebruiken is en er geen beschadigingen aan tentstokken komen. Zodat de stokken jaar en dag makkelijk in en uit elkaar kunnen schuiven.

Bij Falco tunneltenten zijn power-grip klemmen standaard op de boogstokken, bij de meeste tent leveranciers is het niet mogelijk of ontstaat er een fikse meerprijs.