Zeearend

Zeearend, ruime 6 persoons tunneltent

De Zeearend 6 is een van de grootste tenten uit het Falco assortiment. Deze 6 persoons tent heeft drie gescheiden slaapcabines en is voorzien van een kuipgrondzeil. Het is mogelijk om de ingang drempelvrij te maken. De dakluifel is standaard bij deze tent, en tegen meerprijs zijn er zijluifels leverbaar. De zijluifel is zowel links als rechts te gebruiken, uiteraard is het ook mogelijk om twee zijluifels aan te schaffen.
De drie gescheiden slaapcabines zorgen voor de nodige privacy, de mogelijkheid bestaat ook om een slaapcabine weg te laten. In beide zijwanden van de Falco Zeearend 6 zit een raam met ventilatiegaas. Doordat bij de Zeearend er aan de buitenzijde zowel een folie als stoffen klep zit, is het ook mogelijk om te kunnen ventileren tijdens regen.
De boogstokken zijn uitgevoerd in aluminium 30 x 1.4 mm. met power-grip klem. Deze zorgen voor de nodige stabiliteit, scheerlijnen aan de zijkanten is bij de Falco Zeearend tenten absoluut overbodig. Doordat de boogstokken in hoogte verstelbaar zijn geeft u dit veel comfort bij het opzetten. Het kost u namelijk weinig kracht als u de boogstokken recht wilt drukken. Doordat men de stokken vooraf in een lage stand kan zetten. Nadat u de boogstokken in de tunnelsleuven geritst heeft spant u de boogstokken in hoogte uit en ontstaat er een strakke tent.
De kleur van de Falco Zeearend 6 tenten is voor het nieuwe seizoen beige met bruin. Het tentdoek wat gebruikt wordt is Ten Cate Touring doek. Dit kindvriendelijke tentdoek, geeft namelijk geen lekkage als u tegen het doek aankomt tijdens regen. Dit bespaart u een hoop ergernis in tegenstelling tot katoenen tenten.
In het verleden waren er in de Falco Zeearend serie twee modellen, namelijk de Zeearend 4 en Zeearend 6. De Zeearend 4 is echter uit assortiment. De opvolger van deze tent is eigenlijk de Buizerd 3500. In het Falco programma zitten twee zes persoons gezins tunneltenten. De zoals reeds beschreven Zeearend 6 en de Falco Havik 4600. Het grootste verschil tussen beide modellen is dat de Havik serie een luxere luifel heeft, met zijwanden die tevens voorzien zijn van een raam.