Over Falco tenten

Kiezen is vaak moeilijk, kiezen tussen twee goeden helemaal. BACO en FALCO zijn de twee vijf sterren ‘huismerken’ van de tentenmakers van Bax Totaalrecreatie.

De verschillen tussen beide merken zijn niet heel groot, maar ze zijn er wel. Geldt de BACO iets meer als een tent voor de vastkampeerder, de FALCO vindt haar weg zowel onder vastkampeerders als kampeerders die ook graag rondtrekken.
Dus zijn FALCO tenten lichter in gewicht, en zo gemaakt dat ze na dauw of regen sneller droog zijn. Het 180 gram lichte en UV-bestendige Ten Cate Touring-doek, waarvan de gehele tent is gemaakt, zorgt voor deze voordelen.
De vloer is gemaakt van Bisonyl dat als vormvast en ijzersterk te boek staat.

Omdat getande ritsen het sneller laten afweten, heeft Bax Totaalrecreatie in alle tenten voor spiraalritsen gekozen. Daar waar ritsen het moeilijk hebben – bijvoorbeeld als ze in zand liggen – hebben de tentenmakers van Bax ritsbeschermers geplaatst. De FALCO is standaard uitgevoerd met dikwandige aluminium boogstokken die dankzij traploos verstelbare power-grips zorgen dat de tent ook op ongelijk terrein rotsvast staat. De lijst van zaken die standaard zijn bij FALCO tenten is te lang voor deze introductie, maar wat zeker niet onvernoemd mag blijven, is de beperkte opbouwbreedte. Door het ontbreken van ruimteverslindende scheerlijnen en in plaats daarvan gebruik te maken van sjorbanden, is een FALCO-tent van 4 meter breed ook na het opzetten nog steeds 4 meter breed. Handig als de kampeerplaats niet zo groot is en er ook nog een bijzettent geplaatst moet worden.

Met al die plussen lijkt de keuze voor een FALCO voor de hand liggend. De tenten zijn weliswaar iets duurder, maar daar staat onder andere snelle opbouw, verhoogd comfort en extreme duurzaamheid tegenover. Kiezen blijft moeilijk. De kwaliteit van FALCO tenten is bewezen kwaliteit. In de ANWB KCK was de Falco Steenarend al eens ANWB Gezintent van het Jaar. En kwam ook het type Buizerd in de ANWB test zeer goed uit de bus.