Falco tunneltenten

Tenten van Nederlandse bodem

Falco tenten worden geproduceerd door Bax Totaalrecreatie in Bergeijk. Bax Totaalrecreatie is fabrikant van Baco en Falco tenten en UNICO boogstok voortenten. Bax bestaat inmiddels ruim 42 jaar. In 1969 starte Bax met de productie van tunneltenten en voortenten dit gebeurde in de voormalige kippenkooi van de ouders van Mevr. Bax. Na enkele jaren werd de voormalige Boerenbond in Bergeijk gekocht en werd de produktie uitgebreid naar zeven werknemers. De vraag naar de Bax en BACO tenten bleef toenemen en een volgende verhuizing diende zich aan, Bax vestigde zich in het Eykereind. In 2001 werd het voormalige Campina terrein gekocht dit complex van ruim 40.000 M2. werd omgedoopt tot een van de grootste tenten showrooms van Nederland waar u alle gerenommeerde merken met elkaar kan bekijken en vergelijken.
Het tenten atelier is inmiddels uitgebreid na ca. 3000 M2. Het aantal medewerkers is momenteel ca. 45. Bax werd bekend op tentengebied met het merk BACO, vervolgens ontstond er vraag naar de Bax tenten bij collega winkeliers. Naar aanleiding van deze vraag breide Bax het assortiment uit met een nieuw merk onder de naam Falco tenten.

Succes van de Falco tunneltent

Dit bleek direct een succes te zijn op de ANWB tentenshows trok de nieuwe lijn van Bax de Falco serie direct de aandacht van de consument. In 2001 kwam de ANWB met een verkiezing op de proppen genaamd de gezinstent van het jaar verkiezing. In deze test onder tenten leveranciers streek Falco tenten met de eer. De “Steenarend 4 ”werd uitgeroepen tot gezinstent van het jaar 2001. In 2002 werd er wederom een tent van Bax winnaar van deze verkiezing, namelijk de “Baco 350”. In 2003 ging de eerste plaats net aan de neus van Falco Tenten voorbij en eindigde de “Sperwer” op de tweede plaats.

Het roer ging om bij de ANWB en de gezinstent van het jaar verkiezing werd af geschaft dit vonden wij zeer spijtig. Er werd een andere manier van testen georganiseerd en wel een gebruiker en duurzaamheidtest.

Er werden tenten gekocht waaronder drie van het merk FALCO model “Steenarend 6”deze werden aan test teams meegegeven om opzetgemak en gebruik vriendelijkheid te beoordelen. Tevens werden er van alle merken tenten een tent drie maanden op een campinggezet, om de duurzaamheid en verouderingstest van het doek te kunnen doen. Doek stalen van deze drie maanden oude tenten werden door TNO beoordeeld.

Als overal winnaar kwam wederom een FALCO tent als winnaar uit de bus namelijk de “Steenarend 6’’.

Mochten er na het lezen van deze testresultaten vragen zijn over FALCO tenten neem gerust contact op.