Ritssluitingen in Falco tenten

Ritssluitingen in Falco tenten zijn enkel spiraal ritssluitingen

De ritssluitingen die worden gebruikt in de tenten van Falco zijn de zogenaamde spiraalritsen. Dit type ritssluiting heeft geen tandjes zoals in de meeste ritssluitingen, welke af kunnen breken. In plaats daarvan zijn alle ’tandjes’ één geheel, een spiraal. Dit type rits staat er om bekend dat er geen tandjes uit kunnen breken. Het gehele assortiment van Falco tunneltenten maakt gebruik van deze ritsen.

ritssluitingen in falco tunneltenten

De voor- en nadelen van ritssluitingen

Getande ritssluitingen

Dit type ritssluiting wordt vaak gebruikt aan de grondzeilen van de goedkopere tenten, om zo de prijs enigzins te drukken. Dit type is voordelig in prijs, maar ook minder duurzaam. De tandjes kunnen uit dit type ritssluiting breken. 

Spiraal ritssluitingen

Deze ritssluitingen worden bij nagenoeg alle merken tenten gebruikt en staan er om bekend dat er geen tandjes uit kunnen breken. Deze ritssluitingen zijn sterk en duurzaam, maar daardoor ook relatief duur. Een tent met een spiraal ritssluiting is echter wel een stuk betrouwbaarder dan een tunneltent met een getande ritssluiting. Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan met je tent, wanneer blijkt dat je het grondzeil niet meer aan je tent geritst krijgt.