Steenarend tent

Steenarend tunneltenten van Falco tenten

De Steenarend is de langst lopende serie van Falco tenten. De Steenarend is tevens de meest bekende Falco tent uit het assortiment. De tent zit al jaren in het Falco tenten assortiment en is in de loop der jaren sterk doorontwikkeld. De naam Steenarend is wel altijd blijven bestaan hier onder volgt een beschrijving van de modellen zoals wij deze in het verleden hebben gemaakt.

Geprezen tunneltent

De Steenarend 4 een vier persoons gezins tunneltent die in de breedte georiënteerd is, de tent heeft als men de tent binnenkomt aan de rechterzijde twee tweepersoons slaapcabines. Tegenover de deur zit er in de achterwand een gaasraam met aan de buitenzijde een stoffen klep zodat ventileren tijdens regen ook tot de mogelijkheden behoord, aan de rechterzijde is een enorme leefruimte. De Steenarend 4 werd in 2001 uitgeroepen door de ANWB tot gezinstent van het jaar. Optioneel was bij deze tent leverbaar een dakluifel of een luxe luifel met zijwanden.

De grote broer van de vier persoons uitvoering was de Steenarend 6, de zes persoons uitvoering had aan de linkerzijde twee twee persoons slaapcabines en aan de rechterzijde ook nog een twee persoons slaapcabine, doordat deze tent een boogstok extra had was deze tent breder en ontstond er centraal in de tent een grote leefruimte. In de voorwand zaten een tweetal deuren waarvan de linker als men voor de tent staat voorzien is van een raam. In de achterwand zitten een tweetal gaasramen voorzien van kleppen om ventileren tijdens regen mogelijk te maken.

De Steenarend 6 werd in 2004 door de ANWB KAMPIOEN als winnaar uitgeroepen in de gezinstenten test, er werd getest door kampeerders de tenten werden beoordeeld op opzetgemak en gebruiksvriendelijk. Tevens werd er een tent drie maanden op een kampeerplaats gezet op de verouderingstest van het doek te kunnen beoordelen als winnaar kwam de Steenarend 6 uit te boeken. Optioneel was bij deze tenten eveneens leverbaar een luxe luifel met zijwanden of een dakluifel zonder zijwanden.

In 2005 kwam er een grote verandering in de Steenarend tunneltenten. Er kwam er een AK uitvoering, deze letters staan voor Afritsbaar Kuipgrondzeil. Zowel de Steenarend 4 als 6 zijn er beiden geweest met afritsbaar kuipgrondzeil.

Huidige versies van de Steenarend tunneltenten

In 2010 werden er twee nieuwe modellen in de Steenarend serie geboren namelijk de Steenarend 500 en 580. Beide tenten hebben standaard een afritsbare luifel met zijkanten die eenvoudig aan de tent te ritsen is. Optioneel kan men deze tenten uit breiden met een aanritsbaar voorscherm of aanritsbare dakluifel.

Voorscherm voor steenarend tenten

Drempelvrije ingang Steenarend tenten