Dakluifel

Wat is een dakluifel? Dit is een luifel die standaard uitgevoerd is zonder zijwanden, in de meeste gevallen zijn deze luifels afritsbaar van de tent er is dus voor u als kampeerder de mogelijkheid om wel of geen gebruik te maken van de luifel. Bij Falco tenten hebben wij een viertal series; de Zeearend, Buizerd, Steenarend en Havik. Hieronder volgt een overzicht wat standaard is of tegen meerprijs leverbaar is bij deze tunneltenten.

Dakluifel bij Falco tenten

De Falco Buizerd tent is tegen meerprijs leverbaar met een aanritsbare dakluifel. Als u een dakluifel bij deze tunneltent neemt is het tevens mogelijk om deze te voorzien van een zijluifel. Men kan kiezen voor een linker en een rechter variant. Als wij bij Falco tenten praten over een rechter zijluifel dan bedoelen wij hiermee de zijluifel aan de deurzijde.
Een dakluifel aan uw tent kan het comfort op de camping enorm vergroten. Zeker wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met een zijluifel. Op deze manier beschermt u uzelf tegen wind en dat kan net dat beetje extra warmte en comfort brengen. Hier onder ziet u de Buizerd tunneltent met de aanritsbare dakluifel.

Buizerd tent met Dakluifel

De dakluifel is bij de Falco Zeearend 6 tent standaard inbegrepen, bij de tenten serie Zeearend is het ook mogelijk om zijluifels te kopen. Deze hebben als voordeel dat ze zowel links als rechts te gebruiken zijn. Met één zijluifel bent u in principe al voorzien wanneer u de zijluifel gebruikt om beschutting te creëren wanneer het waait. Wilt u echter de leefruimte in uw tent vergroten, dan zijn twee zijluifels een betere optie. Hier onder ziet u een Zeearend tunneltent met de dakluifel.

Zeearend tunneltent met dakluifel

Voor de Falco Steenarend tunneltenten wordt  standaard een luifel bijgeleverd dit is een luifel met vaste zijwanden. Optioneel is het mogelijk om aan de standaard luifel met zijwanden, een dakluifel te ritsen, het is niet mogelijk om aan deze dakluifel zijluifels te ritsen. De rits om de dakluifel aan de tenten te bevestigen zit standaard aan alle tunneltenten van Falco, zoals je hier onder bij de Steenarend tent ziet.

Falco steenarend tunneltent

Ook voor de Falco Havik tenten is een aanritsbare dakluifel leverbaar. Deze luifel is net zoals bij de Falco Steenarend tent uitsluitend te gebruiken aan de bestaande luifel met zijwanden. En ook hier zijn geen zijwanden voor leverbaar, de driehoekige punten aan de Havik tunneltent zorgen standaard al voor meer beschutting tegen wind.

Havik tenten

Dakluifel meteen bestellen of achteraf?

Hoewel de tenten van Falco die kunnen worden gebruikt in combinatie met een dakluifel, reeds een rits voor de bevestiging hebben, kan het verstandig zijn om meteen een dakluifel bij uw tent te bestellen. We maken de dakluifels namelijk enkel zolang dezelfde kleur tentdoek gebruikt wordt. Wanneer er over wordt gestapt op een nieuwe kleur, zal de dakluifel voor de huidige kleuren niet meer worden geproduceerd.

Indien u vragen heeft over de dakluifel van een Falco tent neem contact op.